Stravování

Forest Resort

Restaurace v přízemí prvorepublikové vily nabízí celoroční posezení pro přibližně 30 hostů, přičemž během letních měsíců se kapacita navyšuje díky velké terase s nádherným výhledem až na 100 míst. V kuchyni se zaměřuje na práci s čerstvými regionálními surovinami a menu přizpůsobuje aktuálnímu ročnímu období a dostupnosti jednotlivých ingrediencí. Během chladnějších dnů zde roztápí velké interiérové ohniště, na kterém se připravuje originální pečené kuře a řada dalších grilovaných specialit. Kromě chutných jídel a profesionálního servisu se můžete těšit na čepované plzeňské pivo, skvělá vína a pravděpodobně největší kolekci original Champagne široko daleko.

Otevírací doba: Po-Ne: 11:00 - 22:00

www.forestresort.cz

Autokemp Na Kopci

Autocamp Na Kopci, dříve známý jako dětský tábor Jitřenka, se nachází v malebném zákoutí Vysočiny mezi obcí Vír a Bystřicí nad Pernštejnem. Návštěvníkům nabízí nejen krásnou přírodu pro relaxaci, ale i spoustu turisticky zajímavých míst v okolí. Na své si přijdou především milovníci cyklo a pěší turistiky.

Otevírací doba: Po-Ne: Neuvedeno

www.autocampnakopci.com

Hotel Vír

Od roku 2014 je ve Víru znovu otevřen tříhvězdičkový hotel Vír, který po rekonstrukci nabízí moderní ubytování ve 23 pokojích s celkovou kapacitou 60 lůžek. V hotelu je samozřejmě k dispozici také restaurace s nádhernou letní terasou a krásným výhledem na řeku Svratku a okolní kopce. Samozřejmostí je bezplatné wi-fi připojení a parkoviště před hotelem.

Otevírací doba: 

  • Ne - Čt: 11:00 - 21:00
  • Pa - So: 11:00 - 22:00

www.hotelvir.cz

Osvěžení "U tety Áji"

Velmi příjemnou zastávkou při cyklistických nebo pěších toulkách kolem Vírské přehrady je Osvěžovna U tety Áji v Chlumu. Nekuřácká hospůdka s kapacitou cca 20 míst. nabízí během letních měsíců i posezení na příjemné zahrádce s dětským koutkem (pískoviště,trampolína houpačky).

Otevírací doba: 

  • Pá: 20:00 - 22:00
  • So: 19:00 - 22:00
  • Ne: 13:00 - 17:00

Penzion Zubr

Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov. Rodinný penzion Zubr se nachází v samém srdci Vysočiny na břehu řeky Svratky v malebné obci Ujčov.

Otevírací doba: 

  • Po: 17:00 - 21:00 (pouze bar)
  • Út: 12:00 - 22:00
  • St - Čt: 12:00 - 21:00
  • Pá - So: 12:00 - 23:00
  • Ne: 12:00 - 21:00
  • Út - So vaříme do 19h
  • Neděle vaříme do 17h

www.penzion-zubr.cz

Rybí bistro Nedvědice

Rybářský areál je umístěn na soutoku Chlébského potoka a řeky Svratky. Zájemci o rekreační rybolov zde najdou ideální zázemí pro rybaření bez povolenky. Pruty, nástrahy a návnady možno zapůjčit. Vrchní rybník je osazen pstruhy (co se chytne se musí vzít). V rybníku pod břízami vysazen kapr, karas a lín (malá ryba se vrací, většího kapra lze odkoupit). Nabídka občerstvení stojí primárně na rybách: smažený pstruh v cizrnovo kukuřičné krustě, rybí hranolky apod. Příjemné posezení skýtá relax zóna a dětské hřiště.

Otevírací doba: 

  • Po - Pá: 10:00 - 17:00 (pouze sportovní rybolov)
  • So - Ne: 10:00 - 17:00 (sprotovní rybolov i rybí bistro)

www.cerstvy-pstruh.cz

Pivnice Kozlovna

Stylová pivnice s originálním interiérem, spojující to nejlepší z tradičního českého pivovarnictví s moderními trendy dnešní gastronomie. Naše Kozlovna byla otevřena v roce 2007 jako první v České republice v rámci projektu Plzeňských pivovarů na vybudování značkových hospod Velkopopovického Kozla. V příjemném prostředí naší Kozlovny si můžete vychutnat tanková, ale i sudová piva, které Vám perfektně načepuje, kromě jiných účastníků soutěže, i Kozel Mistr Výčepní 2019, Anička Sladká. Nabídka naší kuchyně je široká a zaměřuje se na hlavně na čerstvé a sezónní suroviny.

Otevírací doba: 

  • aktuálně na telefonu 603 295 144

www.ala-gastro.cz/kozlovna/

Restaurace Harenda

HARENDA (havířská hospoda) nese ve svém názvu vzpomínku na všechny havíře z nedalekých uranových dolů v Dolní Rožínce, kteří se zde kdysi scházeli, bavili se a odpočívali po své nelehké práci. Dnešní Harenda je ovšem ryze moderní restaurace, splňující ty nejnáročnější trendy dnešní gastronomie. Naše kuchyně je zaměřena zejména na čerstvé a sezónní suroviny s využitím nejnovějších technologií. Kromě perfektní kuchyně a profesionálního servisu se můžete těšit na tankové pivo a širokou nabídku kvalitních vín od českých a moravských vinařů.

Otevírací doba: 

  • aktuálně na telefonu 603 295 144

www.ala-gastro.cz/harenda/

Nahoru